Alla sidor
 

Ubbhult Barockfestival

Två hundra år av musikhistoria

 

Ubbhult Barockfestival är tillbaka!
Efter ett uppehåll på två år laddar vi för en sprudlande musikfest med klanger från konstmusikens guldålder! Årets festival för barockmusik i Ubbhult går av stapeln den 21–22 maj och kommer att bjuda på både bredd och djup. Vi får även en kunnig ledsagare i barockexperten Vassilis Bolonassos, som öser ur sin breda erfarenhet efter ett livslångt intresse.

 

Flera mindre och större ensembler medverkar med egna program och förenas i en stor orkester omkring Karlsson Barock. Årets solist är den mångsidiga sopranen Helena Ek och vi får inslag av Duo SolRoos och Trio KnUbSa. Marks kulturskola är också en av parterna och bidrar med musikelever som gör framträdanden i samband med konserterna.

 

Satsningen på unga består också i samarbetet med Kompani 415, Västra Götalands ungdomsbarockorkester, som medverkar med en egen konsert tillsammans med den lokala vokalensemblen Barockappella.

 

Biljetter
I år är konserterna gratis tack vare sponsring från Svenska Kyrkan. Övriga frågor kring biljetter och lokaler kan ställas till ubbhultbarock@gmail.com

 

Mat och dryck
På lördagen kan du avnjuta hembakat fika i bygdegården. Vi tar swish och kontanter.

 

Historik
Ubbhult Barockfestival startades 2017 för att skapa en festival med musikaliskt inspirerande upplevelser i vårgrönskan. På festivalen presenteras ett urval av framstående verk från två hundra år av musikhistoria som av många anses som den klassiska musikens höjdpunkt. Festivalorkester på Ubbhult Barockfestival är Karlsson Barock, specialiserad på profan barockmusik från 1600-talet fram till mitten av 1700-talet.

 

Sporrad av premiärens publika framgångar fortsatte arbetsgruppen med en utvidgad och breddad festival för 2018. Karlsson Barock och musiker ur den stockholmsbaserade Drottningholms Barockensemble medverkade. Det blev tre dagar med konserter som avslutades med en medverkan vid söndagens gudstjänst i kapellet. Nytt var också en större satsning på ungdomar. Som i 2017 medverkade elever från Marks kulturskola. Dessutom fick en helt ny ungdomsorkester med inriktning på barockmusik sin premiär under festivalen. Det var den nystartade Kompani 415 som är en barockorkester med ungdomar från hela Västra Götaland.

 

Ett musikaliskt samarbete
Ubbhult Barockfestival är ett samarbete mellan Ubbhults byalag, Sätila församling och Marks kommun och bjuder på en helg med barockmusik från 1600- och 1700-talen. Den kände barockmusikkännaren och radioprofilen Vassilis Bolonassos levandegör musiken och dess tid på ett fängslande sätt och den välrenommerade barockorkestern Karlsson Barock skapar minnesvärda musikaliska stunder.


Vackert festivalområde

Festivalen äger rum i Ubbhults kapell, en vacker byggnad i en idyllisk miljö. Ta även chansen att titta in i den lokala bygdegården och ta en härlig promenad runt Änkatjärn, som ligger ett stenkast från festivalområdet.

 

Volontärer
Du är varmt välkommen in bakom kulisserna och prova på allt ifrån planering, matlagning eller försäljning till marknadsföring. Du bestämmer! Hör i så fall av dig till vår festivalsamordnare på e-post eller Facebook.

 

Följ oss
Få uppdateringar om festivalen på Facebook och följ gärna Karlsson Barock på Instagram. Du kan även mejla till info@karlssonbarock.se om du vil ha deras nyhetsbrev.

 

Källa: Karlsson Barock