Alla sidor
 

Ubbhult Barockfestival

Två hundra år av musikhistoria

 

OBS! ÅRETS BAROCKFESTIVAL ÄR UPPSKJUTEN TILL HÖSTEN 2021


2019 års festival

Fredag 17/5:
Klockan 17:30 Marks kulturskola
Klockan 18.00 Kompani 415
Klockan 20:00 Karlsson Barock: Vild, vacker, vidunderlig, Vivaldi!

 

Lördag 18/5:
Klockan 16:00 Kammarkonsert med Karlsson Barock, Helena Ek, Kristina Lindgård och Marie-Louise Marming
Klockan 18:00 Vassilis Bolonassos: Barocktidens makalösa musikform Concerto Grosso
Klockan 19:00 Karlsson Barock: Händels kompisar

 

Söndag 19/5:
Klockan 12:00 Högmässa med inslag av renässans- och barockmusik för sång och cembalo

 

Biljetter
Du kan förboka biljetter genom att maila till ubbhultbarock@gmail.com. Uppge ditt namn, antal biljetter och till vilken konsert du vill boka, eller om det gäller festivalpass. Pris 150 kr/konsert eller festivalpass 300 kr. Betalning sker på plats, antingen med Swish eller kontanter.

 

Historik
Ubbhult Barockfestival startades 2017 för att skapa en festival med musikaliskt inspirerande upplevelser i vårgrönskan. På festivalen presenteras ett urval av framstående verk från två hundra år av musikhistoria som av många anses som den klassiska musikens höjdpunkt. Festivalorkester på Ubbhult Barockfestival är Karlsson Barock, specialiserad på profan barockmusik från 1600-talet fram till mitten av 1700-talet.

Sporrad av premiärens publika framgångar fortsatte arbetsgruppen med en utvidgad och breddad festival för 2018. Karlsson Barock och musiker ur den stockholmsbaserade Drottningholms Barockensemble medverkade. Det blev tre dagar med konserter som avslutades med en medverkan vid söndagens gudstjänst i kapellet. Nytt var också en större satsning på ungdomar. Som i 2017 medverkade elever från Marks kulturskola. Dessutom fick en helt ny ungdomsorkester med inriktning på barockmusik sin premiär under festivalen. Det var den nystartade Kompani 415 som är en barockorkester med ungdomar från hela Västra Götaland.

 

Ett musikaliskt samarbete
Ubbhult Barockfestival är ett samarbete mellan Ubbhults byalag, Sätila församling och Marks kommun och bjuder på en helg med barockmusik från 1600- och 1700-talen. Den kände barockmusikkännaren och radioprofilen Vassilis Bolonassos levandegör musiken och dess tid på ett fängslande sätt och den välrenommerade barockorkestern Karlsson Barock skapar minnesvärda musikaliska stunder.


Vackert festivalområde

Festivalen äger rum i Ubbhults kapell, en vacker byggnad i en idyllisk miljö, och på den lokala bygdegården finns café med hemgjord fika. Ta även chansen att ta en härlig promenad runt Änkatjärn, som ligger ett stenkast från festivalområdet.

 

Volontärer
Du är varmt välkommen in bakom kulisserna och prova på allt ifrån planering, matlagning eller försäljning till marknadsföring. Du bestämmer! Hör i så fall av dig till vår festivalsamordnare på e-post eller Facebook.

 

Följ oss
Få uppdateringar om festivalen på vår Facebook-sida och följ gärna Karlsson Barock på Instagram.

 

Ubbhult barockfestival arrangeras av Ubbhults byalag och Sätila församling i samarbete med Marks kommun.