Torpvandring

HIstoria om torpinventeringsgruppen!

Torpinventeringsgruppen som även ingår i Sätila hembygdsförening leds av Ann Gustafsson. Det har kartlagts ca 300 torp i ett område som sträcker sig från länsgränsen till Halland, bort till Hästebacka och kommungränsen till Härryda. Målsättningen är att lägga upp beskrivningar av torpen i "Bygdeband.se" som är öppet och tillgängligt för alla som önskar läsa mer om bygden. Programmet ägs av Sveriges hembygsföreningar. Torpen som är kartlagda kan man se i Kurt Anderssons lista "Sätilatorp".

Har ni  information om bygden som kan vara intressant? Kontakta gärna Ann Gustafsson eller Kent Nilsson!

Tanken är att det ska vara en torpvandring varje halvår som utgå från någon lämplig parkeringsplats. Vi försöker att finna inte alltför strapatsrika avsnitt, ca 5 km lång. Vi kommer även lägga ut infomation om varje promenad här på hemsidan!

Klicka på länken nedan om ni vill se vandringen/informationen om dessa torp!

Torpvandring_nummer_1