Hur Kråkereds skola blev Kråkereds Bygdeförening

Kråkereds skola lades ner 1966 efter beslut i Sätila kommun.

• För att kunna finansiera ett köp av skolan provtecknades det andelar, varje andel kostade 50 kr
  • Vid sammanträdet den 8 april 1966 utarbetades förslag till stadgar till föreningen.
  • Den 10 april 1968 beslutade Sätila Kommunfullmäktige att skolan skulle överlåtas till Kråkereds Bygdeförening (Byggnadsförening)
  • 20 september 1968 vid allmän föreningsstämma bildades formellt Kråkereds Bygdeföreningen Ekonomisk förening.
  • Våren 1969 upprättades köpekontrakt som efter vissa ändringar låg till grund föra köpebrevet
  • 1970 Andelar infodras enligt provteckning 1966
  • 1973-74 Ombyggnad av lilla skolan bottenvåning till lägenhet.
  • 1977-78 Storskolan ombyggnad kök, toaletter, hall och utvändig ramp.
  • Början på 90-talet byggdes samlingssalen till.
  • Under 00-talet installerades bergvärme
  • 2012 gjordes en del renoveringsarbeten såsom nytt tak, delvis nya fönster samt ny södergavel.
  • 2013 antog föreningen nya mer tidsenliga stadgar som bl.a. innebar avskaffande av andelssystemet.